tisdag 7 februari 2012

Jag finns, introduktion och kapitel ett

Här ska vi skriva våra intryck om första kapitlet. Alla ska skriva varsin kommentar där ni väljer ut något som boken fick er att tänka på efter första kapitlet.

23 kommentarer:

  1. Lite svårt att förstå i början med alla hopp

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mamman borde inte vart så hård mot hon. Hon skulle inte skälla ut hon. Hon skulle försöka förstå hennes situation. Linus är snäll för han vill göra allt bättre. Andreas

      Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. För står inte föräldrarna och lärarna som bara går och skäller på henne när dom inte vet, Tycker föräldrarna och lärarna ska prata med varandra! mycket dåligt,......../Anders

    SvaraRadera
  4. Det var lite svårt att fatta först men sen började för hon hoppade ganska mycket mellan nu tid och då tid. Det verkade nästan som att hon blev våldtagen.
    Och jag tycker att mamman borde fattat att hon blir misshandlad är hon kommer hem och har massa sår och söndriga kläder, och att lärarna också skulle förstått och hjälp henne.

    SvaraRadera
  5. hennes föräldrar värkar inte bry sig om henne så mycket. läraren bryr sig inte om henne heller.
    Rasmus Svensson

    SvaraRadera
  6. Det märktes väldigt fort hur illa hon blev behandlad! För det var verkligen illa och svårt att förstå att hennes mamma inte märkte något! Svårt att faktiskt förstå att det knappt var någon som märke något, eller faktiskt inte brydde sig speciellt mycket.

    SvaraRadera
  7. Detta första kapitel var väldigt rörande att förstå, men det gick ändå ganska hyfsat. Det var helt sjukt det folk gör mot Johanna. Lärarna måste verkligen tänka sig för och inte bara gå ifrån Johanna som blöder. Själv tycker jag att mamman måste ändå ha märkt att Johanna blir misshandlad och mobbad i skolan. Men denna boken värkar väldigt intressant! ;)

    SvaraRadera
  8. jag förstog inte riktigt med hopen Flashbacken Vedin och Martin? Mamma? Jag hade nog varit med mer om vi hade läst två kapitel. Tycker det var dåligt av fysik läraren Berglund att han bara går förbi att låta Johanna ligga där nere på marken helt blodig. Kanske lite könsdiskriminering men i boken Mamman tyckte jag också gjorde fel hon verkade inte bry sig.

    SvaraRadera
  9. lite svårt för alla hopp men sen så kom jag på det senare. det verkar vara en mycket sorglig bok om en mobbad tjej. men det verkar vara bra och intressant. och lite dåligt med att lärarna bara skällde på henne och gick när hon hade blivit slagen.

    /Rickard

    SvaraRadera
  10. Första kapitlet var lite svårt att förstå. Men jag tyckte att det verkade som att hon var mycket mobbad och utsatt. Och att mamman inte förstod att hon var utsatt och hade det svårt var lite konstigt. Hon kom hem med en blodig läpp, trasig tröja och blåmärken. Hade jag kommit hem så hade mamma blivit jätteorolig. Det verkade som om hon inte trivdes med sitt liv och att även lärarna inte reagerade bättre. Att skälla lite och inte säga ifrån. Det räcker inte. Eller? Johanna verkade också ensam. Det var en bra inledning med tidshopp och återblickar. Bra bok. TOBIAS: ALSO KNOWN AS MR X

    SvaraRadera
  11. Första kapitlet förstod man först inte vad hon menade men efter ett tag så förstod man men det verkade nästan som att hon blev våldtagen. Jag förstod mig inte på hur hennes mamma kunde skälla ut henne när hon var slagen och hade sår i ansiktet. Läraren var inte sådär bra när han bara gick ifrån henne när hon blödde. Inte bra killar i den klassen!

    SvaraRadera
  12. Jag förstår inte riktigt när dom hoppar.....
    Jag förstår inte heller hur killarna kan vara så omogna, eller hur läraren bara kan gå..

    //Sara ;S

    SvaraRadera
  13. jag förstår inte hur mamman bara kan bli fly förbannad när hon kommer hem sönderslagen och försöker dränka sig själv för att on är olycklig och mår väldigt dåligt. Läraren bara går ju där ifrån och försöker inte ens gå efter och försöka få tag i killarna Vedin och Martin.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon försökte inte alls dränka sig!

      Radera
    2. tyckte det verkade så när hon körde ner huvudet i handfatet med grodan

      Radera
  14. Jag tyckte boken var lite svår att förstå. Dom hoppade mycket mellan dom två tiderna. Jag tyckte att mamman reagerade fel när hon inte tog kollade vad som hade hänt med Johanna. Hon var ju blodig och smutsig i hela ansiktet.

    SvaraRadera