tisdag 28 februari 2012

Filmanalys. av Frida

Little miss sunshine:
Jag förstår inte riktigt budskapet med filmen.  Men filmens karaktärer hade alla sina olika problem och väldigt olika personligheter. Jag tror filmen gick ut på att dom skulle lösa sina personliga problem.  Filmen visade ändå ganska tydligt att alla hade sina egna problem och dom skulle lösa dom. Det gjorde dom i slutet. Dom hade alla också ett gemensamt problem, att ta sig till skönhetstävlingen. 
Föräldrarna var olika personligheter, mamman var väldigt stöttande och pappan pushande dottern väldigt mycket till att vinna. Jag tror att pappan pushade henne för att hon inte skulle för att hon inte skulle misslyckas i livet lika mycket som han gjorde. Mamman såg man inte så mycket av men hon var stöttande.

Hip hip hora:
Denna filmen visade verkligen sitt budskap tydligt. Hon var väldigt oförstådd och ingen verkade va på hennes sida. Alla var mot henne och var taskiga. Hennes vänner var tillbakadragna och vågade inte stå upp och hjälpa henne, eftersom dom som gick mot henne var oftast äldre. 
Hennes pappa var ju inte heller så stöttande, men jag tror att han blev förtvivlad och visste inte riktigt vad han skulle göra så han blev arg. Lärarna brydde sig inte heller, när hon pratade med en lärare så blev hon jattearg och försökte visa känslan när hon blir behandlad som hon gör och läraren förstår inte alls och blit rädd.

Sandor/Ida:
En minst sagt dramatisk film med en massa konflikter. När dom först började prata så ljög dom sig själva för dom ville inte visa sitt riktiga ja, ville vara någon annan. Dom blev arga på varandra eftersom dom ljög, men blev sams igen.  Första gången dom träffades var inget bra tillfälle Ida var full och skrattade åt Sandor, han blev ju sårad och åkte hem med förutfattade meningar om Ida.  Men dom börjar snacka igen och bestämmer sig för att träffas och det går bra i början, sen går det mindre bra. 

Dom är så olika Ida bor ju hos sin mamma som har gått in i väggen och gör aldrig något, men Sandors mamma är pigg men förstår inte honom. I filmen är dom båda väldigt oförstådda.

Filmerna är ganska olika men hip hip hora och Sandor/Ida  påminner lite om varandra. Sofie, Ida och Sandor är alla oförstådda av dom vuxna.

Av Frida Blomberg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar